Om Institut for Somatisk Psykologi

Vi oprettede i Januar 1999 Institut Somatisk Psykologi

for at udvikle og udbrede kendskabet til de dynamiske processer der karakteriserer voksenlivet og for at efteruddanne relevante faggrupper i et psykoterapeutisk håndværk der bygger på denne viden.

Som det fremgår af instituttets navn fokuserer vi på at belyse, hvordan samspillet mellem psyke og soma foregår – i det nærværende øjeblik, såvel som i et udviklingspsykologisk perspektiv.
Vi lægger vægt på, at psykoterapeuten får en solid faglig referenceramme og et indgående selvkendskab, og lærer at bruge både teori og egne erfaringer på en kompetent og kærlig måde. Vi arbejder også med at udvikle et fordybet nærvær hos psykoterapeuten som han kan anvende i samarbejde med andre mennesker og som et tillidsskabende virkemiddel i det terapeutiske rum. Vores menneskeforståelse og den psykodynamiske og somatisk orienterede terapi vi gør brug af er beskrevet i instituttets publikationer. Se under Henriks bøger og ring efter yderligere materiale (tlf. 2618 3366).

Ingrid Katborg: Født 1949.
Cand. Psych. fra Århus Universitet 1981. Klinisk psykolog 1983. Autoriseret af Dansk Psykolognævn. Godkendt af Dansk Psykologforening som specialist i psykoterapi og supervisor på videreuddannelsesniveau.

Trænet i gestalt- og kropsterapi på D.I.G. i Holbæk. 4-årig kropsterapeutisk uddannelse fra Bodynamic Institut Kbh. Tidl. medlem af og træner i Bodynamic Institut. Har i 5 år efteruddannet psykologer og terapeuter i Canada. Efteruddanner psykologer og psykoterapeuter i DK. I 1999 oprettet Institut for Somatisk Psykologi.

Henrik Lauridsen-Katborg: Født 1952.
Cand. Psych. fra Århus Universitet 1981. Klinisk psykolog 1983. Autoriseret af Dansk Psykolognævn. Godkendt af Dansk Psykologforening som specialist i psykoterapi og supervisor på videreuddannelsesniveau. Trænet i gestalt- og kropsterapi på D.I.G. i Holbæk. 4-årig kropsterapeutisk uddannelse fra Bodynamic Institut, Kbh. Tidl. medlem af og træner i Bodynamic Institut. Har i 5 år efteruddannet psykologer og terapeuter i Canada. Efteruddanner psykologer og psykoterapeuter i DK. I 1999 oprettet Institut for Somatisk Psykologi. Forfatter til bøgerne:”Et rør til himlen” personlighedens grænseland, Modtryk 1995. ”Vejen til fordybelse” En kropsterapeutisk analyse af det menneskelige udviklingspotentiale, Modtryk 2003. ”Kærlighed, hengivelse og længsel”. En bog om voksenudvikling. Modtryk 2007. “Stemninger, selvet og ånden“. Opfølgning til voksenudvikling. Institut for Somatisk Psykologi 2015. “Det omvendte menneske“. Tanker om liv, bevidsthed og universet. Institut for Somatisk Psykologi 2018.