Om Institut for Somatisk Psykologi
V/ Ingrid Katborg og Henrik Lauridsen-Katborg

Vi oprettede i januar 1999 Institut for Somatisk Psykologi for at udvikle og udbrede kendskabet til de dynamiske processer der karakteriserer voksenlivet og for at efteruddanne relevante faggrupper i et psykoterapeutisk håndværk der bygger på denne viden. Vores primære virke er rettet mod det 4-årige uddannelsesprogram der hedder Psykoterapi og Forandringsprocesser. Derudover udbyder vi kortere kursusforløb, temadage, foredrag, psykoterapi og supervision.
Som det fremgår af instituttets navn fokusere vi på at belyse, hvordan samspillet  mellem psyke og soma foregår –  i det nærværende øjeblik, såvel som i et udviklingspsykologisk perspektiv.
Vi lægger vægt på, at psykoterapeuten får en solid faglig referenceramme og et indgående selvkendskab, og lærer at bruge både teori og egne erfaringer på en kompetent og kærlig måde. Vi arbejder også med at udvikle et fordybet nærvær hos psykoterapeuten som han kan anvende i samarbejde med andre mennesker og som et tillidsskabende virkemiddel i det terapeutiske rum.
Vores menneskeforståelse og den psykodynamiske og somatisk orienterede terapi vi gør brug af er bl.a. beskrevet i instituttets publikationer. Se under Henriks bøger og ring efter yderligere materiale (tlf. 8617 3054). 

 


Ingrid Katborg
: Født 1949. Cand. Psych. fra Århus Universitet 1981. Klinisk psykolog 1983. Autoriseret af Dansk Psykolognævn. Godkendt af Dansk Psykologforening som specialist i psykoterapi og supervisor på videreuddannelsesniveau. Trænet i gestalt- og kropsterapi på D.I.G. i Holbæk. 4-årig kropsterapeutisk uddannelse fra Bodynamic Institut Kbh. Tidl. medlem af og træner i Bodynamic Institut. Har i 5 år efteruddannet psykologer og terapeuter i Canada. Efteruddanner psykologer og psykoterapeuter i DK. I 1999 oprettet Institut for Somatisk Psykologi.

Henrik Lauridsen-Katborg: Født 1952. Cand. Psych. fra Århus Universitet 1981. Klinisk psykolog 1983. Autoriseret af Dansk Psykolognævn. Godkendt af Dansk Psykologforening som specialist i psykoterapi og supervisor på videreuddannelsesniveau. Trænet i gestalt- og kropsterapi på D.I.G. i Holbæk. 4-årig kropsterapeutisk uddannelse fra Bodynamic Institut, Kbh. Tidl. medlem af og træner i Bodynamic Institut. Har i 5 år efteruddannet psykologer og terapeuter i Canada. Efteruddanner psykologer og psykoterapeuter i DK. I 1999 oprettet Institut for Somatisk Psykologi. Forfatter til bøgerne:”Et rør til himlen” personlighedens grænseland, Modtryk 1995. ”Vejen til fordybelse” En kropsterapeutisk analyse af det menneskelige udviklingspotentiale, Modtryk 2003. ”Kærlighed, hengivelse og længsel”. En bog om voksenudvikling. Modtryk 2007. "stemninger, selvet og ånden". Opfølgning til voksenudvikling. Institut for Somatisk Psykologi 2015.